یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - Sunday 19 May 2024
کد خبر : 19394
تاریخ انتشار : پنجشنبه 13 آذر 1399 - 13:46
- بازدید

استان فارس؛ آماده مبارزه با ملخ صحرایی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: با توجه به هجوم ملخ‌های نابالغ بالدار به جنوب کشور، استان فارس آمادگی مبارزه با این آفت را دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، حسین پژمان در نشست ستاد گیاهپزشکی استان فارس، ضمن تقدیر از پیگیری‌های رئیس سابق سازمان طی دو سال گذشته در زمینه مبارزه با ملخ صحرایی، اظهار کرد: طی سالهای گذشته، تجربیات فوق العاده خوبی از مبارزه با این آفت به دست آورده ایم که بخش قابل توجهی از آن قابل استفاده است.

به گفته وی؛ آغاز حمله ملخ صحرایی به استان فارس در سال اول هفتم بهمن ماه و در سال گذشته ۲۳ اسفند ماه بود اما در سال جاری این آفت دو ماه زودتر به استان های جنوب کشور حمله کرده است.

پژمان تصریح کرد: اگر چه هنوز این آفت در استان فارس مشاهده نشده است اما باید با حساسیت ویژه ای پایش شود.

وی با اشاره به اینکه در صورت حمله ملخ پیش بینی می شود تا تیر و مرداد ماه سال آینده مبارزه ادامه داشته باشد ، بیان کرد: در حال حاضر برای مبارزه، با ۸ هزار تا ۱۵ هزار هکتار سم موجود است اما باید امکانات محدود را به گونه‌ای مدیریت کرد که تا پایان کار با مشکل مواجه نشویم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اظهار کرد: خوشبختانه دستاوردهای مبارزه با ملخ صحرایی  در این استان در قالب کتابی به چاپ رسیده است و تمام تجربیات در اختیار تک تک مدیران شهرستان ها قرار می گیرد که می تواند بسیار موثر باشد.

وی افزود: در شرایط بحرانی باید از ظرفیت تمام دستگاه های اجرایی نظیر خودرو و تراکتور استفاده شود و شهرستانهایی که هم اکنون نیز مشکل کمبود خودرو دارند از طریق فرماندار شهرستان پیگیری کنند.

پژمان با بیان اینکه در حال حاضر در اکثر نقاط استان فارس ادوات درگیر عملیات کاشت هستند، اضافه کرد: عموم مردم و جامعه کشاورزی باید نسبت به ورود ملخ به جنوب کشور آگاه باشند و قضیه را جدی بگیرند.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اظهار کرد: در صورتی که شرایط به گونه ای پیش رفت که نیاز شد فراتر از توان خودمان کمک بگیریم، از ظرفیت بسیج سازندگی در مبارزه با ملخ صحرایی می‌توان استفاده کرد.

به گفته پژمان؛ امسال مبارزه با ملخ هزینه های بیشتر را در برمی گیرد از این رو پیگیری لازم به منظور تامین اعتبار از هم اکنون باید انجام شود.

وی تصریح کرد: دوره آموزشی بهداشت سم با هماهنگی دانشکده علوم پزشکی برای همکارانی که در اکیپ های سمپاشی درگیر هستند به صورت وبینار  برگزار شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه مدیران شهرستان ها در صف مقدم مبارزه قرار گرفته اند، اظهار کرد: تاکنون با حساسیت امور را پیگیری کرده اند و انتظار می رود از این پس همچنان حساسیت حفظ شود و همکاری و توجه بیشتری را داشته باشند.

منابع : ناموجود
نویسندگان : ناموجود
چه امتیازی می دهید؟
5 / 0
[ 0 رای ]
ارسال نظر شما
انتشار یافته : ۰ در انتظار بررسی : 92
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.


لوازم التحریر ایرانی کیان دارالاکرام حضرت ابوالفضل العباس